Ce tratament exista pentru fibrilatia atriala?

Pentru pacientii la care fibrilatia atriala s-a instalat de curand, se poate incerca restabilirea ritmului normal al inimii prin administrarea unor medicamente specifice sau a unui soc electric sub anestezie de scurta durata.

Pacientii aflati in fibrilatie atriala permanenta, insa, vor primi doua tipuri de tratament:

1.    Tratament pentru controlul frecventei cardiace (al numarului de batai cardiace), care are ca scop redu- cerea ritmului prea rapid al inimii (cum ar fi metoprolol sau digoxin).

2.    Tratament de prevenire a accidentului vascular cerebral: pentru a reduce riscul de formare a cheagurilor de sange in interiorul inimii, medicul dumnea- voastra va poate prescrie un  tratament de subtiere a sangelui (tratament anticoagulant).

Medicamentele anticoagulante sunt de doua tipuri: unele mai vechi (cum ar fi acenocumarolul si warfarina), al caror efect trebuie urmarit regulat printr-o analiza care apreciaza cat de fluid este sangele (numita INR), si altele mai noi (cum ar fi dabigatranul, apixabanul si rivaroxabanul), al caror efect este constant si nu necesita monitorizarea prin INR.

Principala problema a tratamentului anticoagulant este riscul de sangerare.

Medicul va va recomanda cel mai potrivit tratament pentru starea dumneavoastra, pe care trebuie sa il urmati corect, astfel incat beneficiile sa fie maxime si riscul de aparitie a accidentului vascular cerebral minim.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • filip tapovici spune:

    puls 45 b/m si tensiune 145/62 e bine sau nu?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.