Ce proiect va sprijini parintii copiilor cu epilepsie

campanie-copii-epilepsieParintii care au copii cu epilepsie pot beneficia in 2014 de consiliere psihologica, de informare adecvata printr-un proiect initiat de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) in parteneriat cu Asociatia pentru Dravet si alte Epilepsii Rare si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti. In Romania exista momentan 23.000 de copii si adolescenti cu epilepsie.

Proiectul “Elev in clasa I” pentru sprijinirea parintilor

Proiectul initiat de CEDCD, “Elev in clasa I” se va desfasura sub forma a 100 de sedinte de consiliere a parintilor care au copii bolnavi de epilepsie. Sedintele se vor derula pe parcursul a 6 luni.

Parintii vor afla ce drepturi au ca parinti ai copiilor cu epilepsie si vor primi, de asemenea, suport psihologic.

Sesiuni de informare a cadrelor didactice

Pe langa consilierea parintilor, proiectul isi propune sa realizeze sesiuni de informare a cadrelor didactice din clasele primare.

Prin aceste sesiuni se doreste prevenirea si inlaturarea discriminarii dar si cunoasterea de catre cadrele didactice a principalelor forme de interventie in caz de criza epileptica.

Se vor realiza astfel, pe parcusrul a sase luni, trei sesiuni de informare pentru aproximativ 100 de cadre didactice.

O campanie de informare se va realiza in 20 de scoli din Bucuresti.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • PETRESCU RUXANDRA spune:

    Buna ziua
    cum pot beneficia de acest proiect pentru copilul meu diagnosticat cu epilepsie?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.