Ce probleme de sanatate riscam vara

Medicii atentioneaza din nou ca temperaturile ridicate pot cauza grave probleme de sanatate persoanelor in varsta, dar si celor care au probleme cu rinichii.

„Multe dintre persoanele varstnice, din cauza deteriorarii neurocognitive, nu mai percep senzatia de sete si atunci nu se mai hidrateaza, iar multe dintre ele ajung sa dezvolte insuficienta renala acuta. Deci le recomandam varstnicilor sa acorde o atentie deosebita consumului de lichide indiferent ca simt sau nu senzatia de sete. Totodata, vara exista un risc mai mare sa se altereze alimentele. Consumul unor alimente alterate poate duce la enterocolite, diaree, iar cei care consuma astfel de produse pot ajunge sa se deshidrateze prin diaree si varsaturi si pot dezvolta insuficienta renala acuta”, spune medicul Dragos Dorin, sef Sectie Nefrologie la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Potrivit medicului, pe timp de vara recomandarea este sa se consume pana la 3 litri de lichide zilnic.

„Preferabil este ca lichidele sa fie consumate pe tot parcursul zilei, iar cei carora programul de munca nu le permite asta pot bea mai multe lichide cand ajung acasa”, mai spune medicul intr-o postare pe Facebook a unitatii medicale.
medicul.

In afara de apa se pot consuma si ceaiuri neindulcite, insa ideal ar fi ca apa sa fie luata din legume si fructe, mai ales din cele zemoase – pepene, struguri, rosii, castraveti.

Etichete: probleme de sanatate vara, hidratarea, probleme cu rinichii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.