Ce probleme au pacientii cu leucemie din Romania

Lunga perioada pana la aprobarea medicamentelor si lipsa lor se numara printre problemele cu care se confrunta bolnavii de leucemie din Romania.

Potrivit conducerii Asociatiei Romane Impotriva Leucemiei (ARIL), cel putin noua pacienti ar putea sa faca autotransplant, dar acest lucru nu este posibil din cauza lipsei medicatiei necesare.

„In Romania ar fi vorba de o lipsa de informare a pacientilor, de un volum foarte mare de informatii de pe internet pe care pacientii nu stiu sa le selecteze si lipsa medicamentelor, de durata lunga pana la aprobarea lor”, a declarat Monica Bunaciu, presedintele ARIL, citat de Agerpres.

Ea a mai precizat ca asociatia a initiat colaborari cu mai multe clinici de referinta din strainatate, dar si din Romania.

De asemenea, a informat ca a fost demarat un alt proiect pentru pacientii cu limfoame – medicul hematolog Luca Castagna de la Spitalul ‘Humanitas’ din Milano si medici de la Spitalele Fundeni, Coltea, Universitar de Urgenta, Colentina din Bucuresti si medici din Cluj vor discuta in fiecare luna toate cazurile dificile pentru a gasi solutii.

Etichete: leucemie, tratament leucemie, medicamente leucemie, autotransplant

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.