Ce persoane au un risc crescut de poliartrita reumatoida

5 masuri esentiale pentru a preveni cancerul de plamaniPoliartrita reumatoida poate afecta grav sanatatea bolnavilor, in momentul de fata existand 200.000 de bolnavi in Romania care sufera de poliartrita reumatoida. Alte boli cu prevalenta mare sunt spondilita anchilozata, artroza si osteoporoza.

Care sunt persoanele cu risc ridicat

Spondilita anchilozata afecteaza intr-o proportie de 2-3 ori mai mare barbatii decat femeile, conform precizarilor prof.dr. Ruxandra Ionescu, presedintele Societatii Romane de Reumatologie.

Potrivit estimarilor, pacientii romani cu spondilita anchilozata sunt mai bine informati decat cei europeni, avand in vedere ca 60% dintre ei au informatii corecte despre aceasta afectiune.

Persoanele de peste 50 de ani sunt afectate in primul rand de artroza. Afectiunea este a doua cauza de invaliditate la persoanele de peste 50 de ani, dupa boala ischemica coronariana.

Una din trei femei de peste 55 de ani sufera de osteoporoza. La nivel mondial, osteoporoza afecteaza 22 milioane de femei si 5,5 milioane de barbati.

Diagnosticarea din timp reduce cheltuielile tratamentului

Tratamentul intensiv al cazurilor incipiente ar putea reduce cu mult cheltuielile cauzate de complicatiile bolii.

“Costurile socio-economice pe care le genereaza bolile reumatice sunt impresionante, dar studiile au demonstrat ca dimensiunea cheltuielilor generate de complicatiile bolii, spitalizare, interventii chirurgicale si reducerea veniturilor prin incapacitate de munca depasesc cu mult costurile determinate de consultatiile medicale si tratamentul intensiv al cazurilor incipiente”,a precizat dr. Catalin Codreanu, Centrul Clinic de Boli Reumatice, Bucuresti.

Potrivit afirmatiilor lui dr. Catalin Codreanu, 30% dintre pacientii romani nu inteleg implicatiile majore ale bolii.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.