Ce efect benefic are consumul de cacao

masadedimineataConsumul de cacao are un efect benefic asupra circulatiei sanguine la creier, conform cercetatorilor de la Universitatea Harvard.  Pesoanele care au consumat cacao au avut rezultate mai bune la testele de memorie, conform studiului. Tulburarile circulatiei sanguine cerebrale pot cauza afectiuni precum dementa senila.

Efectul antioxidantilor din cacao

Cercetatorii de la Universitatea Harvard au avut in vedere in cadrul studiului doua grupe de persoane de peste 65 de ani.
Persoanele incluse in studiu aveau probleme ale circulatiei sanguine cerebrale.

Fiecare persoana din prima grupa a trebuit sa bea in fiecare zi doua cesti de cacao imbogatite cu flavanoli (antioxidanti).
Persoanele din a doua grupa a baut aceeasi cantitate de cacao care era saraca in flavanolii.

Flavanolii ajuta sistemul cardiovascular

Ambele grupa care au consumat cacao au obtinut rezultate mai bune la testele de memorie.

Chiar si inainte de studiul cercetatorilor de la Harvard, consumul de flavanolii era cunoscut pentru efectul sau benefic asupra sistemului cardiovascular.

In acest acet caz, rezultatele bune obtinute in urma studiului prin consumul de cacao imbogatita cu flavanolii se datoreaza si altor factori.

Pana in momentul prezent, cercetatorii nu au aflat care sunt factorii care influenteaza pozitiv debitul sanguine (cuplarea neurovasculara).

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.