Ce efect au emotiile pozitive asupra sanatatii

gandire-pozitivaGandirea pozitiva si linistea sufleteasca au un efect direct asupra sanatatii noastre, argument sustinut de Dalai Lama intr-o serie de conferinte la New Delhi. La popul opus, o stare negativa de furie poate sa ne afecteze sistemul imunitar.

O minte linistita are un impact pozitiv asupra sanatatii fizice

Dalai Lama a argumentat importanta starii spirituale pentru sanatatea fizica, argumentele sale fiind sustinute de exemple stiintifice.

“Este dovedit stiintific ca atunci cand o persoana se confrunta in mod constant cu furia, teama, ura sau emotii negative similare, ea literalmente isi devoreaza sistemul imunitar”, a explicat Dalai Lama.

Dalai Lama – Pacea mintala ma ajuta sa fiu sanatos

Pentru a convinge populatia asupra importantei eliminarii gandirii negative si a starilor de teama, furie din viata de zi cu zi, Dalai Lama a explicat ce impact are asupra sa o minte linistita si cat de mult il ajuta in mentinerea sanatatii fizice.

“Pot sa confirm aceasta din propria mea experienta de viata. Pacea mintala ma ajuta sa fiu sanatos. Cand ma intalnesc cu prietenii mei, ei spun mereu ca arat ca un om de 60 de ani, iar eu, de fapt, am deja 78 de ani”, a adaugat Dalai Lama.

Frumusetea interioara aduce sanatate

Dalai Lama le-a recomandat femeilor sa fie mai atente la frumusetea interioara decat la cea fizica avand in vedere impactul pe care il are cea dintai asupra starii de santate.

“Eu intotdeauna le spun oamenilor – un aspect exterior placut nu este rau, dar mai importanta este frumusetea interioara”, precizeaza Dalai Lama.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.