Ce boli infectioase risca persoanele care consuma alcool

Un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) arata ca, la nivel mondial, peste 3,3 milioane de persoane au murit in 2012 din cauza consumului excesiv de alcool. Persoanele care consuma cantitati mari de alcool au ca riscuri principale dezvoltarea a peste 200 de boli, dintre care ciroza, cancer la ficat.

Bolile infectioase cu risc in consumul de alcool

Specialistii arata ca un consum excesiv de alcool expune persoana in cauza la o serie de boli infectioase, printre care tuberculoza si pneumonia.

Europa – regiunea cu cel mai mare consum de alcool pe cap de locuitor

Conform unui studiu publicat recent, un sfert dintre barbatii din Rusia mor in jurul varstei de 50 – 60 de ani, in special din cauza consumului de alcool.

Persoanele peste 15 ani consuma 6,2 l de alcool pur pe an

Specialistii considera ca oamenii cu venituri mai mici sunt cei mai afectati de consumul excesiv de alcool, fiind cei mai expusi consecintelor grave asupra societatii dar si problemelor sociale.

Unul din riscurile majore ale consumului de alcool este ca duce la dependenta si are drept consecinte la nivel social violenta in familie sau in alte grupuri sociale.

Conform raportului OMS, realizat in 194 de tari, consumul de alcool a fost stabil in ultimii cinci ani in Europa, Africa si America, insa in crestere in Asia de Sud-Est si Pacificul de Vest.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.