Ce bautura ar putea ajuta impotriva dementei

bereConsumul moderat de bere ar putea lupta impotriva dementei, conform unui studiu realizat de cercetatorii italieni de la AFORIGE. Expertii in investigarea procesului de imbatranire considera ca berea poate reduce riscul aparitiei declinului cognitiv.
Berea poate scadea riscul dementei

Studiul a analizat 121 de persoane cu insuficienta cognitiva usoara si modalitatea in care consumul de bere a influentat procesul de instalare a dementei.

Rezultatele studiului au aratat ca, la persoanele cu insuficienta cognitiva usoara care au baut cel mult un pahar de bere pe zi, declinul cognitiv s-a produs cu 85% mai lent fata de persoanele care nu au consumat deloc bere.

Insuficienta cognitiva presupune pierderi usoare de memorie sau probleme cognitive. Ea este considerata o stare intermediara intre un proces de imbatranire normal si instalarea starii de dementa.

“De retinut insa ca multe dintre medicamentele si suplimentele pe care le iau seniorii pot interactiona cu alcoolul, de aceea ei trebuie sa se consulte cu medicul curant inainte de a bea un pahar de bere”,  a precizat Corina Aurelia Zugravu, presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Ce inseamna consum moderat de bere

Specialistii atrag atentia ca persoanele trebuie sa consume o cantitate moderata de bere, si nu in exces.

Un consum moderat inseamna o cantitate de bere de 660 ml/zi in cazul barbatilor si 330 ml/zi in cazul femeilor, avand o concentratie de alcool de maxim 5%.

Pentru un stil de viata sanatos este recomandata o alimentatie sanatoasa si miscare fizica regulata.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.