Ce afectiuni risca femeile in conditii de stres

poza campanii screeningFemeile care trec prin perioade cu un nivel ridicat de stres sunt expuse riscului de a se imbolnavi de dementa. Cercetatorii considera ca riscul este mai mare cu cat evenimentele prin care trec femeile implica un grad ridicat de stres si de implicare emotionala.

Femeile care trec printr-un divort risca boala Alzheimer

Intr-un studiu realizat pe o perioada de 4 decenii, au fost analizate 400 de femei din Suedia.

Aceste femei trecusera in perioada studiului printr-o serie de schimbari majore ale vietii, precum divorturi sau pierderi.

In functie de nivelul de stres pe care l-au trait femeile in timpul acelor evenimente, acestea erau expuse riscului de a se imbolnavi de Alzheimer mai tarziu.

Stresul influenteaza tensiunea si glicemia

Cercetatorii considera ca stresul poate cauza modificari in organism. Acesta ar putea avea efecte negative asupra glicemiei si tensiunii.

Aceste modificari pot afecta pe termen lung organismul si pot atinge chiar nivele ingrijoratoare pana la un eveniment traumatizant.

Masuri preventive recomandate

Cercetatorii studiului considera necesare tratamente preventive in cazul persoanelor care sunt expuse unui nivel ridicat de stres.

In acest caz, se recomanda terapia comportamentala si tratamente pentru managementul stresului.

In ceea ce priveste riscul de a se imbolnavi de dementa, Asociatia Britanica pentru Alzheimer mentioneaza ca boala poate fi cauzata si de varsta, factori genetici si de mediu.

Ca masuri de preventie, se recomanda o dieta sanatoasa, controlul nivelului colesterolului si al tensiunii, si miscare fizica regulate.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.