Ce afectiune poate cauza cureaua in jurul taliei

curea-reflux-gastro-esofagianObiceiul de a purta curea in jurul taliei nu ar trebui sa fie doar o chestiune de moda sau de comoditate in vestimentatia noastra. Un nou studiu realizat de cercetatorii scotieni arata ca acest obiect vestimentar poate sa ne afecteze destul de mult sanatatea.

Reflux gastro – esofagian cauzat de cureaua prea stransa

Studiul in cauza a implicat un numar de 30 de persoane, jumatate cu o talie normala iar cealalta jumatate cu o talie peste medie.
Toti participantii au inghitit un dispozitiv care a realizat prelevari gastrice, inainte si dupa masa.

La momentul inceperii studiului, nici unul dintre participantii la studiu nu sufereau de reflux gastro – esofagian.

Leziuni ale esofagului si arsuri drept consecinte

In urma studiului, s-a observat ca o curea prea stransa poate determina deplasarea valvei aflate intre partea inferioara a esofagului si stomac, asociata cu refluxul gastro – esofagian.

In cazul in care purtam repetat o curea prea stransa, efectul poate fi nociv si poate cauza arsuri si leziuni ale peretelui esofagului.

Amortirea picioarelor din cauza curelei

O curea prea stransa nu creste doar riscul refluxului gastro – esofagian.

Specialistii considera ca persoanele care poarta neadecvat acest obiect vestimentar pot suferi in timp de insuficienta venoasa.

Principalul semn al acestei afectiuni este amortirea picioarelor.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.