Cazurile de infectari cu Covid-19 inregistrate in ultimele zile, pe un trend crescator

Potrivit Grupului de Comunicare Strategica (GCS), infectarile cu noul coronavirus in Romania au intrat pe ‘un trend crescator’ in ultimele zile.

Oficialii subliniaza ca respectarea normelor sanitare din partea cat mai multor cetateni reprezinta ‘singura garantie’ ca masurile de relaxare luate pana in prezent pot fi mentinute si ca se poate continua in siguranta cu adoptarea unora noi.

„In ceea ce priveste cazurile de infectari inregistrate in ultimele zile, observam faptul ca dinamica acestora a intrat pe un trend crescator, cu un ecart semnificativ fata de numarul persoanelor vindecate. Aceasta evolutie negativa a raportului dintre numarul persoanelor confirmate cu noul coronavirus (COVID-19) si numarul persoanelor vindecate reclama un efort sporit de conformare la conduita sanitara responsabila din partea societatii in ansamblul sau. Respectarea normelor sanitare din partea cat mai multor cetateni este singura garantie ca masurile de relaxare luate pana in prezent pot fi mentinute si ca se poate continua in siguranta cu adoptarea de noi masuri de relaxare in privinta activitatilor sociale si economice”, se precizeaza intr-un comunicat GCS.

Potrivit sursei citate, GCS mai precizeaza ca, in intervalul de pana la 1 iunie, a putut fi constatata o rata semnificativ mai mare a persoanelor vindecate in comparatie cu cea a persoanelor infectate, fapt care a permis continuarea si extinderea graduala a masurilor de relaxare.

„In urmatoarea saptamana, moment in care a fost analizata intrarea intr-o noua etapa care sa permita reluarea unor noi activitati sociale si economice, s-a mentinut o rata superioara a numarului persoanelor vindecate in raport cu cele infectate”, a mai subliniat Grupul de Comunicare Strategica.

Etichete: cazuri coronavirus romania, imbolnaviri covid-19, epidemiei romania, masuri protectie covid-19

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.