Cazul care a uluit medicii: O tanara transpira sange

Medicii din Italia au publicat de curand in revista Canadian Medical Association Journal un caz cel putin ciudat al unei tinere de 21 de ani care transpira sange, relateaza EFE.

Medicii Roberto Maglie si Marzia Caproni au descris intr-un articol al revistei canadiene cazul acestei tinere care de trei ani transpira sange prin porii fetei si ai mainilor fara sa sufere vreo leziune.

Potrivit lor, este vorba de hemoragii care se produc fara niciun fel de motiv si care intervin cand pacienta doarme, sau in timpul practicarii de exercitii fizice, relateaza si Agerpres.

Hemoragiile dureaza intre 1 si 5 minute, au explicat expertii, iar episoadele de transpiratie cu picaturi de sange au facut ca tanara sa se „izoleze social” si sa dezvolte simptome „depresive si de panica”.

Desi au fost tratate aceste probleme de anxietate cu medicamente, hemoragiile au continuat. Medicii au diagnosticat-o pe tanara cu o boala rara denumita hematohidroza, ce consta in „eliminarea spontana de transpiratie sanguina prin pielea intacta”.

Totusi, expertii nu cunosc cauzele acestei hematohidroze, desi ar putea avea la baza boli sistemice, sau tulburari psihomatice, mai scriu sursele mentionate.

Potrivit istoriei medicale, o posibila explicatie a transpiratiei cu sange este afectarea retelei de vase foarte mici aflate imprejurul glandelor sudoripare. Atunci cand acestea se dilata din cauza anxietatii, ele se pot rupe, iar sangele poate ajunge in glandele sudoripare.

Tinerei i-a fost administrat un medicament folosit in tratarea hipertensiunii, care a redus, dar nu a eliminat hemoragiile prin porii pielii.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.