Caz de meningita cu virusul West Nile, la Iasi

virus-tantariMedici de la Spitalul Clinic de Boli Infectioase „Sfanta Parascheva” din Iasi au pus unei femei internata aici diagnosticul de meningita cu virusul West Nile.

Conform Agerpres, prof.univ.dr Carmen Dorobat, managerul  unitatii medicale de la Iasi,  a declarat ca acesta este primul caz inregistrat in cursul acestui an.

Pacienta este o femeie in varsta de 30 de ani, din judetul Iasi.

„Pana in prezent evolutia starii ei de sanatate este buna si consideram ca prognosticul va fi excelent”, a declarat prof.univ.dr Carmen Dorobat.

West Nile este un virus care se transmite prin intepatura de tantar si care poate declansa afectiuni grave, cum ar fi meningita.

Din fericire, boala contactata in acest fel, nu se transmite si de la om la om.

La acest moment nu exista un tratament specific, ci medicii administreaza unul simptomatic.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.