Caz de malarie la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi

Caz de malarie diagnosticat la Spitalul de Boli Infectioase Sf. Parascheva din Iasi. Pacientul in cauza este un barbat din judetul Vaslui care a lucrat intr-o tara africana.

„Este vorba de un pacient de 24 de ani, care a lucrat in Africa. El a fost diagnosticat cu malarie dupa ce a fost adus la noi de la Vaslui in cursul zilei de marti, fara probleme deosebite. In prezent are o stare generala buna si se afla sub tratament. Este primul caz de malarie din acest an. Am mai avut doua cazuri in 2017”, a declarat Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, potrivit Agerpres.

Potrivit medicilor, barbatul fost internat in unitatea medicala in cursul zilei de marti, iar acum starea lui este stabila.

Despre malarie

Malaria este o boala infectioasa larg raspandita in regiunile tropicale si subtropicale.
Malaria, una dintre cele mai frecvente boli infectioase, este cauzata de paraziti din genul Plasmodium (Regnul Protozoa).

Cele mai grave forme ale bolii sunt cauzate de Plasmodium falciparum si Plasmodium vivax, dar si alte specii inrudite (Plasmodium ovale and Plasmodium malariae) pot infecta oamenii. Grupul de specii din genul Plasmodium care produc boli la om au fost denumite „paraziti ai malariei”.

Acestia sunt transmisi de femela tantarului anofel. Parazitii se inmultesc in globulele rosii din sange, cauzand simptome cum ar fi febra, anemia, simptome de gripa si, in cazuri severe, coma si moartea.

Etichete: malarie, cauza malarie, tantari malarie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.