Cate carduri de sanatate a emis CNAS in acest an

CNAS a inceput distribuirea unui lot de 386 mii de carduri care au fost tiparite si personalizate in saptamanile precedente, beneficiari fiind asiguratii care nu au dispus de acest document electronic pana in prezent, scrie intr-un comunicat al institutiei.

Acest lot se adauga altor 124 mii de carduri care au fost emise si transmise catre beneficiari pentru inlocuirea documentelor similare pierdute, deteriorate, furate etc. In total, in acest an au fost emise 510 mii de carduri nationale de sanatatem, se mai precizeaza conform sursei mentionate.

La ora actuala, la asigurati se afla circa 14,5 milioane de carduri, dintre care aproape doua milioane de carduri nu au fost inca activate de titulari.

De asemenea, CNAS  mai transmite ca efectueaza toate demersurile necesare pentru continuarea emiterii cardurilor pentru persoanele asigurate care nu au dispus de acest document pana in prezent, precum si pentru pregatirea emiterii unor noi carduri in locul celor care vor depasi durata de valabilitate de cinci ani, incepand din anul 2018.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.