Cat timp va fi obligatoriu sa purtam masca de protectie?!

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat joi ca se va lua in calcul eliminarea obligativitatii purtarii mastilor atunci cand transmiterea comunitara a noului coronavirus va fi ‘aproape inexistenta’ si cand nu vor mai exista focare.

„Deocamdata avem obligatorii mastile in spatiile inchise, in transportul in comun si la locurile de munca, cu cateva exceptii. In momentul in care la nivel national vom avea o transmitere comunitara aproape inexistenta sau subliminala, cand nu vom mai avea focare in unitati spitalicesti, in unitatile de ingrijire pentru batrani, atunci ne gandim sa nu mai fie obligatorii mastile. Pana atunci este o minima masura de preventie. Ganditi-va ca principala cauza sau principalul fel de transmitere este cel aerogen, inca se mentine. Cat timp suntem apropiati in spatiile inchise, ne gandim sa ramana aceste masti”, a declarat ministrul Nelu Tataru, citat de Agrepres.

Potrivit demnitarului, perioada de timp privind eliminarea obligativitatii mastilor va fi dat de evolutia numarului de cazuri noi si al celor din sectiile de terapie intensiva.

Etichete: masca de protectie, purtarea mastii de protectie, masca obligatorie in spatii inchise

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.