Cat este de important sa ne ingrijim de sanatatea creierului?

creier-nouAsa cum avem grija de inima, de piele sau de silueta noastra, la fel, daca nu mai mult chiar, trebuie sa ne ingrijim si de creier.
Sanatatea creierului este vitala pentru un mod de viata sanatos.

„Creierul este un organ vital. Daca el nu functioneaza in parametrii optimi, atunci nici noi nu vom putea sa functionam. Toti acesti parametri sunt interconectati, iar o inabilitate functional motorie va avea influente asupra stimei de sine si asupra relatiei cu ceilalti, spre exemplu. Un altul, privarea de somn, poate avea efecte dezastruase pe toate planurile”, a declarat pentru edumedical.ro psihologul Andrei Tudor Chiriac.

Studiul acestei parti a omului are nevoie sa fie aprofundat, sunt de parere specialistii in domeniu, poate si mai mult decat s-a facut pana acum.  

„Daca ar fi sa punctez  doar un aspect, care mie mi se pare deosebit de importanta, as alege faptul ca prin intermediul creierului, exprimam ceea ce suntem. Si, nu este important doar sa fim constienti ca suntem si sa ca ne exprimam, dar trebuie sa si avem grija de el. Doar asa putem exista bine si sanatosi”, a mai precizat pentru edumedical.ro, psihologul Andrei Tudor Chiriac.

Saptamana 14 – 20 martie 2016 a fost denumita “Saptamana Creierului”, iar in Bucuresti si nu numai, au avut loc mai multe evenimente si conferinte cu scopul de a constientiza importanta creierului.

Spitalul de Psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos” , spre exemplu, a pus la cale un calendar de evenimente derulate in fiecare zi a saptamanii. Tema promovata in acest an a fost „Tainele creierului si neurostiintele!”.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.