Cat de des se schimba obiectele de igiena personala

obiecte-igiena-personalaExista o ritmicitate cu care obiectele de igiena persoanala se schimba si in niciun caz nu trebuie sa asteptam pana cand acestea se invechesc sau emana un miros ciudat.

Prosopul

Daca nu stiati, prosopul de baie poate provoca iritatii ale pielii si alergii daca nu este uscat si spalat corespunzator.

Prosopul trebuie schimbat odata la doua zile si uscat bine la aer, altfel umezeala atrage mucegaiul care se impregneaza in tesatura materialului si provoaca alergii.

De asemenea, daca prosopul emite un miros suspect desi l-ati spalat la o temperatura ridicata, este indicat sa il aruncati.

La fel trebuie facut si daca acest obiect de igiena personala este mult prea uzat.

Periuta de dinti

Stomatologi afirma ca periuta de dinti, un alt obiect de igiena personala de nelipsit, trebuie schimbata cel mult o data la doua luni.

De altfel, perii deteriorati ai periutei arata clar ca aceasta ar trebui inlocuita.

Specialistii spun ca folosirea unei periute de dinti uzate nu face decat sa provoace tartru si contribuie la inmultirea bacteriilor.

Este imperios necesar ca periuta de dinti sa fie schimbata in urma unei infectii virale pentru a impiedica raspandirea virusilor.

Buretele de corp

Buretele de corp trebuie schimbat cel putin la fel de des ca periuta de dinti,  in caz contrar, ele pot provoca diferite eruptii cutanate.

In cazul in care aveti pielea sensibila sau diferite afectiuni dermatologice, este indicata evitarea folosirii unui burete de corp.

Buretele  de corp sau lufa se usuca la fel ca si  prosopul de corp,intr-un loc ferit de umiditate.

Aparatele de ras

In cazul in care folositi un aparat de ras fara cap detasabil de tipul a ceea ce se numeste  “de unica folosinta”,  nu este indicata folosirea mai mult de doua ori a acestui obiect de igiena personala, spun specialistii.

Daca folositi un aparat cu lame detasabile, atunci acestea trebuiesc schimbate destul de frecvent, fara a astepta ca lamele sa se toceasca.

Daca folositi un aparat de ras electric sau pe baterii, intreg aparatul trebuie spalat si curatat dupa fiecare utilizare.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.