Cat costa tratarea tuberculozei?

Expiratia ofera date importante despre sanatateTuberculoza a afectat 8,7 milioane de oameni la nivel mondial in 2011 si a provocat decesul a 1,4 milioane de persoane, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Se estimeaza ca pana in 2015, aproximativ 2 milioane de persoane pota avea tulpinile rezistente la medicamente.

 De ce este costisitor tratamentul impotriva tuberculozei?

 Tuberculoza implica anual costuri de 500 milioane de euro pe regiune, respectiv 5,3 miliarde de euro pierderi de productivitate.

 Dezvoltarea medicamentelor si vaccinurilor implica de asemenea costuri ridicate in cercetare.

 Tratamentul impotriva tuberculozei implica o durata temporala mare. Astfel ca pacientul trebuie sa ia timp de 6 luni mai multe medicamente, si multi dintre ei nu reusesc sa finalizeze tratamentul.

 

Utilizarea excesiva si incorecta a medicamentelor a determinat aparitia tuberculozei rezistente la medicamente multiple (MDR-TB) si a tuberculozei cu rezistenta extinsa (XDR-TB).

 “Este o bomba cu ceas in ceea ce priveste cazurile rezistente la medicamente. Ele sunt doar o mica parte acum., dar vor creste…asa incat si costurile vor creste”, a declarat profesorul Roland Diel, spitalul universitar Schleswig-Holstein din Kiel.

 

Costurile pentru tratarea tuberculozei la nivel european

 Costul mediu direct pe caz de TBC tipic a fost de 10.282 de euro, peste 57.200 de euro pentru cazurile de MDR, 170.700 de euro pentru cazurile de XDR-in vechile 15 state membre UE, Slovenia, Malta si Cipru.

 Costurile medii de 3427 de euro pentru tratamentul standard al tuberculozei si 24.100 de euro pentru tipurile de tuberculoza rezistente la medicamente-in celelalte state UE.

 Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Va reamintim ca:

Tuberculoza este o boala contagioasa si este o infectie a plamanilor. Este cauzata de un microorganism bacterian, bacilul de tuberculi sau Mycobacterium tuberculosis.Infectia se raspandeste prin calea aeriana.Tratamentul tuberculozei implica o combinatie eficienta de medicamente, iar pacientii pot fi tratati acasa, precum si intr-un spital. Altfel spus, dupa ce pacientul va sta internat in spital pentru efectuarea tratamentului, se va externa dar va continua tratamentul tuberculozei acasa.

Etichete: tratament tuberculoza, tuberculoza tratament acasa

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.