Casa unei asociatii care gazduieste bolnavii de cancer din patru judete este neincapatoare

Singura casa care gazduieste gratis bolnavii de cancer care fac radioterapie la Sibiu, este neincapatoare pentru zecile de pacienti veniti zilnic, la tratament din patru judete, a declarat presedintele Asociatiei ‘Sus Inima’, Carmen Chindris, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, zilnic, in jur de 90 de bolnavi din judetele Sibiu, Valcea, Hunedoara si Alba, se prezinta la singurul aparat de radioterapie din cele patru judete, aflat in curtea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu. Daca unui pacient i se face rau dupa radioterapie, acesta trebuie sa se prezinte la Urgenta Spitalului Clinic Judetean Sibiu, de unde este preluat si internat. Insa multi pacienti fac procedura de radioterapie zilnic, timp de cel putin trei saptamani si nu isi permit sa mearga zilnic acasa, in judetele Valcea, Hunedoara si Alba sau sa isi inchirieze o camera la un hotel sau la o pensiune din municipiul Sibiu.

„Aparatul de radioterapie este folosit pe zi de 90 de pacienti. Asta inseamna ca, din acestia 90, sa presupunem ca jumatate sunt din Sibiu, jumatate sunt veniti. 50 de pacienti pe zi sa ii tii cazati cate trei pana la sase saptamani, nu ai cum, ca nu iti incap”, a precizat Carmen Chindris.

Potrivit acesteia, de luni, zilnic, toate cele sapte paturi din casa inchiriata de Asociatia ‘Sus Inima’ sunt puse la dispozitia bolnavilor de cancer, gratis. Din octombrie, cand a fost inaugurata aceasta casa pentru bolnavii de cancer si pana acum, 16 pacienti s-au cazat aici, prin bunavointa celor de la ‘Sus Inima’.

Etichete: casa pentru bolnavii de cancer, adapost bolnavi de cancer, cazare bolnavi de cancer

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.