CAS Suceava a decontat servicii medicale in strainatate de circa 169.000 euro

22 de persoane din Suceava au beneficiat, in acest an, de servicii medicale acordate in strainatate in valoare totala de 168.785 de euro, potrivit Casei de Asigurari de Sanatate Suceava.

Prin intermediul formularelor E112, pacientii au efectuat tratament gratuit in strainatate, acestia adresandu-se unor unitati sanitare din Italia, Ungaria, Austria, Elvetia si Germania, pentru afectiuni neurologice, pediatrice, ortopedice, dermatologice, boli ale sistemului circulator, afectiuni oncologice si afectiuni ORL, relateaza Agerpres.

Directorul institutiei, Claudiu Cobuz, a dat ca exemplu cazul unei gravide care s-a adresat in luna octombrie CAS Suceava pentru a i se elibera formularul european E112, cu care sa se deplaseze in Germania pentru a primi servicii medicale decontate din FNUAS.

Patologia ce a determinat eliberarea formularului E112 a fost o malformatie cardiaca severa (trunchi arterial comun) a fatului, diagnosticata antenatal.

Femeia a nascut in Germania, la o clinica specializata in chirurgie cardiovasculara pediatrica, iar dupa nastere, CAS Suceava a eliberat inca un formular european E112 pentru ca nou-nascutul sa fie supus unei interventii chirurgicale.

Etichete: servicii medicale, servicii medicale in strainatate, CAS Suceava, CJAS Suceava, tratamente in strainatate asigurati, formularul E112

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.