CAS Mures reaminteste ca termenul de valabilitate al cardurilor nationale de sanatate a fost prelungit

Conducerea Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Mures a reamintit a termenul de valabilitate al cardurilor nationale de sanatate a fost prelungit de la 5 ani la 7 ani si ca acele carduri care au inscriptionata data de 31.03.2019 vor expira la sfarsitul lunii martie 2021.

„Reamintesc atat unitatilor medicale, care se afla in relatie contractuala, cat si asiguratilor ca termenul de valabilitate al cardurilor nationale de sanatate care au fost emise pana la data de 31 iulie 2018 a fost prelungit de la 5 ani la 7 ani. Cardurile care au inscriptionata 31.03.2019 vor expira la 31.03.2021. Din acest punct de vedere ne dorim ca nimeni sa nu puna problema datei de expirare a cardului national. Categoric cardurile nationale emise din luna august 2018 au de la inceput data de valabilitate de 7 ani. Dorim astfel sa informam si sa nu cream nicio problema legata de accesul pacientului la serviciile medicale, care se face in baza cardului national de sanatate”, a declarat Rodica Biro, presedinte CAS Mures, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, ea a mai precizat ca toate cardurile intra in prelungirea valabilitatii lor si ca, probabil, se va incepe emiterea unei noi serii de carduri, intrucat exista inca un numar destul de mare de persoane care nu au beneficiat de cardul national de sanatate.

Etichete: cardul de sanatate, valabilitate prelungita carduri de sanatate

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.