Care este riscul de a suferi un atac de cord in timpul unui act sexual

Riscul de a suferi un atac de cord in timpul unui act sexual este extrem de mic, potrivit ultimului studiu in domeniu dat publicitatii de Reuters.

Oamenii de stiinta au examinat informatii prelevate de la 4.557 de adulti care au decedat ca urmare a unui stop cardiac, in esenta un scurtcircuit produs in sistemul electric al inimii. Ei au descoperit doar 34 de cazuri asociate activitatii sexuale.

Astfel, s-a concluzionat ca sub 1% dintre numarul deceselor ca urmare a unui stop cardiac aveau legatura cu activitatea sexuala, relateaza si Agerpres.

”Pe baza acestor informatii stim acum ca probabilitatea ca sexul sa fie factorul declansator pentru stopul cardiac este foarte mica”, a declarat dr. Sumeet Chugh de la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles, autor principal al studiului.

Stopul cardiac presupune oprirea brusca a activitatii cardiace si a respiratiei si pierderea cunostintei. Spre deosebire de atacul de cord, care se produce cand fluxul de sange intr-o anumita parte a inimii este blocat, stopul cardiac are loc in urma unor disfunctionalitati ale sistemului electric al cordului, de multe ori cauzate de ritmul cardiac neregulat. Stopul cardiac se poate produce fara niciun simptom si este, de multe ori, fatal daca nu este tratat in cateva minute, mai relateaza sursele mentionate.

In cadrul acestui studiu, cercetatorii au analizat rapoarte medicale detaliate de la toate persoanele adulte care au decedat in Portland, Oregon, din 2002 pana in 2015.

Pacientii care au suferit un stop cardiac asociat activitatii fizice aveau fibrilatie ventriculara — o tulburare foarte grava a ritmului normal al inimii — si tahicardie, o problema in care rata batailor inimii depaseste cu mult frecventa normala. In majoritatea cazurilor a fost vorba de barbati care aveau o istorie in ceea ce priveste afectiunile cardiace.

In medie, doar circa 1 din 100 de barbati si 1 din 1.000 de femei sufera un stop cardiac in timpul activitatii sexuale, a relevant acest studiu.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.