Care este modul corect de a avea grija de igiena orala? Mituri si presupuneri

periajul-dentarDespre ce este corect sau nu sa facem vizavi de igiena noastra orala  s-au scris sute de articole si s-au facut nenumarate supozitii de-a lungul anilor. Una spun expertii, la alta ne indeamna obiceiurile inradacinate din popor.

1.    Unul dintre miturile populara sugereaza sa mancam fructe inainte de culcare, pentru ca ar ajuta la curatarea danturii, asta in loc de a ne spala propriu-zis cu pasta de dinti.  Nimic mai gresit, spun expertii in igiena orala.  Fructele contin mult zahar care nu este deloc benefic pentru dinti, ci  dimpotriva, creste aciditatea din cavitatea bucala si creaza  astfel un mediu propice dezvoltarii excesive a bacteriilor.

2.     Apa de gura are acelasi efect, indiferent de tip. Fals!  Ca si in cazul pastei de dinti, fiecare tip de apa de gura are  diferite ingrediente, care pentru unii sunt benefice, pentru altii nu. Cele care contin alcool, spre exemplu, nu trebuiesc folosite de oamenii care sufera de sindromul gurii uscate.

3.     Periajul dintilor intr-un mod viguros, ar ajuta la o curatare mai buna a dintilor.  Gresit din nou, spun stomatologii. Avem nevoie de o periuta moale, cu care sa periem dantura cel putin doua minute cu miscari circulare.  De asemenea, utilizarea unei paste de dinti cu fluor este benefica.

„Diferentierea dintre mit si adevar poate fi dificila, iar obiceiurile privind igiena orala, deprinse in timpul copilariei, pot fi greu de schimbat. Ideea general valabila este ca fiecare persoana sa se spele de minimum doua ori pe zi folosind o periuta si pasta de dinti, timp de doua minute de fiecare data”, a afirmat Elaine Tilling, specialist in igiena dentara, citata de Mediafax.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.