Care ar putea fi unica solutie pentru a combate obezitatea la copii

bebeObezitatea la copii ar putea fi combatuta prin operatiile de micsorare a stomacului ca unica solutie, conform declaratiilor specialistilor prezenti la Cel de-al patrulea Congres mondial de chirurgie pediatrica de la Berlin.

Numarul copiilor supraponderali a crescut cu o treime

Tematica abordata de participantii la Congres, si anume obezitatea la copii, vine in urma statisticilor conform carora procentul copiilor supraponderali a crescut intre 2008 si 2010 intre un sfert si o treime.

Obezitatea la copii a determinat si multiplicarea afectiunilor cardiace si articulare.

Ce metode de combatere a obezitatii nu dau rezultate

Solutia interventiilor chirurgicale pentru combaterea obezitatii, si anume micsorarea stomacului la copiii obezi, vine in urma lipselor rezultatelor in cazul altor metode.

Un studiu realizat de Centrul federal german pentru educatia in sanatate a ajuns la concluzia ca metode precum activitatea fizica si dieta nu au dat rezultatele dorite in scaderea procentului de copii supraponderali.

Care este solutia pentru reducerea obezitatii

Interventia chirurgicala pentru micsorarea stomacului nu poate fi in sine o solutie pentru a reduce obezitatea la copii, conform declaratiilor lui Philipp Szavay, purtator de cuvant al Societatii germane de chirurgie pediatrica.

Acesta a adaugat ca aceasta metoda trebuie sa fie sustinuta de schimbarea obiceiurilor alimentare la copii.

In acest sens, ar fi nevoie de programe de urmarire a pacientilor de catre o echipa formata din medici, nutritionisti, psihologi si lucratori sociali.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2019 Edumedical
 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!