Cardul european de sanatate, o solutie financiara pentru tratament

Complicatii in cazul bolnavilor de varicelaCardul european de sanatate este o solutie in accesul la tratament in strainatate adoptata de tot mai multi romani. Doar in judetul Bacau, Casa Judeteana de Asigurari a decontat pentru ultimul an sume in valoare de peste 2 milioane de lei pentru a acoperi platile tratamentelor in strainatate.

Cele mai frecvente destinatii pentru tratament

Peste 93 de pacienti au ales ca destinatie Franta, CJA decontand o suma de 1,5 milioane de lei, 19 Belgia, cu o suma de peste 65.000 lei, in timp ce peste 700.000 lei au reprezentat sume decontate pentru tratamente in Italia.

Alte destinatii de tratament au fost Austria, Spania si Portugalia. Sumele corespunzatoare pentru tratament, in functie de tara, au fost 557.881, 127.762, respectiv 635 lei.

Formularul E112 pentru tratamentul in strainatate

Numarul pacientilor din judetul Bacau care au beneficiat in ultimul an de tratamente in strainatate a fost majorat si de cei care au completat cunoscutul formular E112.

Tratament si in caz de urgenta intr-o tara straina

Nu toti pacientii carora li s-a decontat tratamentul in strainatate au planuit inainte in ce tara sa mearga la tratament.

Unul dintre pacientii bacauani declara ca un accident de autobuz in timp ce se afla in Spania l-a determinat sa apeleze la serviciile medicale din Valencia, servicii decontate ulterior de Casa Judeteana de Asigurari.

Cardul de sanatate european pe care il avea in timpul calatoriei in Spania l-a ajutat sa primeasca tratament, dar si sa fie identificat de Politie.

“Pe parcursul internarii mele in spitalul spaniol am beneficiat de toate conditiile – medicale, hoteliere, de tratament – fara a plati niciun euro din buzunarul propriu”,  a precizat pacientul in cauza.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.