Cardul de sanatate va fi distribuit prin posta la domiciliu

Eficientizarea sistemului medical prin Cardul de sanatateRadu Tibichi, presedintele Casei Nationale de Asigurari Sociale de Sanatate (CNAS), a precizat ca pana in momentul de fata au fost tiparite 11.534.000 de carduri de sanatate. In urma unei licitatii publice, se va alege furnizorul de servicii postale prin care se vor trimite cardurile de sanatate la domiciliul asiguratilor.

Cardul de sanatate va fi inmanat pe baza unui act de identitate

Pentru a intra in posesia cardului de sanatate, va trebui sa prezentati un act de identitate. In cazul in care angajtul furnizorului de servicii postale nu va gaseste la domiciliu dupa doua prezentari, acesta va preda cardul de sanatate la casa de asigurari din raza de domiciliu al asiguratului.

Din 2015, serviciile medicale vor fi decontate doar pe baza cardului de sanatate

Radu Tibichi a explicat ca in trimestrul patru al acestui an va fi testat modul de functionare a cardului, urmand ca din 2015 serviciile medicale sa fie decontate doar pe baza cardului de sanatate.

Procesul de tiparire va continua si in anii urmatori

CNAS a precizat ca procesul de tiparire va continua si in anii urmatori pentru persoanele care vor implini varsta de 18 ani si pentru cele care vor dobandi calitatea de asigurat.

Peste 8000 de persoane care fac dializa au primit cardul de sanatate

Pentru testarea cardului de sanatate intr-un program pilot, peste 8000 de carduri de sanatate au fost distribuite pacientilor care fac dializa.

Cardul de sanatate va fi activitat la prima prezentare a pacientului la centrul de dializa.

Reprezentantii CNAS considera ca prin cardul de sanatate se va asigura transparenta cheltuirii banilor din fondul national de asigurari de sanatate.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Ocolasu Vasile spune:

    De 2 ani. astept cardul de sanatate si nu il primesc,desi am achitat 15lei pentru un alt card nou.Va rog trimite-ti urgent la Penitenciarul Rahova unde lucrez .

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.