Caravana mobila pentru depistarea tuberculozei, in comunitatile rurale din Teleorman

In comunitatile rurale din judetul Teleorman, va fi prezenta, incepand de luni, o caravana mobila pentru depistarea activa a cazurilor de tuberculoza, inclusiv a tuberculozei latente, fara simptome de boala.

“In activitatea de screening din judetul Teleorman, Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ si Romanian Angel Appeal vor folosi caravana mobila dotata si acreditata pentru screening radiologic si diagnostic molecular rapid al tuberculozei, care va fi prezenta in judet in urmatoarele luni, dupa un program bine stabilit. Softul de inteligenta artificiala cu care este dotata caravana poate detecta alte 14 patologii, inclusiv posibila infectare cu COVID, lucru esential in contextul pandemiei pe care o traversam. Caravana mobila ce va strabate judetul Teleorman este un cabinet medical dotat cu aparatura moderna de radiologie, instrumente de analiza si depistare precoce a microbului tuberculozei, iar asistenta este asigurata de un echipaj format din trei profesionisti si partenerii de la Romanian Angel Appeal”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Institutului de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’.

Programul medical de depistare activa a tuberculozei cu ajutorul a patru caravane mobile, este cel mai amplu proiect de acest fel derulat in ultimii 30 de ani.

Potrivit sursei citate, judetul Teleorman este pe locul 4 la nivel national in ceea ce priveste incidenta tuberculozei, cu cel mai mare numar de bolnavi din regiunea de sud a Romaniei. Din pacate, situatia e mai grava cand vorbim despre copii, incidenta la aceasta categorie situeaza judetul Teleorman pe locul 2, conform statisticilor Programului National de Prevenire, Supraveghere si Control a Tuberculozei

Proiectul ‘Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic si tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente’ este implementat de Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ impreuna cu organizatia Romanian Angel Appeal in beneficiul comunitatilor din judetul Teleorman.

Etichete: diagnostic tuberculoza, tuberculoza la copii, caravana mobila control medical, institutul marius nasta

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.