Caras-Severin: ‘More and Less’, program pentru pentru reducerea obezitatii infantile

Programul ‘More and Less’, care va examina potentialele oportunitati de interventie pentru a contribui la reducerea problemelor obezitatii infantile, a fost lansat la finalul saptamanii trecute si la Resita.

„Este un proiect al Universitatii de Medicina si Farmacie Timisoara si se adreseaza familiilor cu copii intre doi si sase ani, care au exces ponderal. Practic, noi oferim cursuri pentru parinti, pentru a-i ajuta sa depaseasca unele bariere. Stim ca fiecare parinte vrea ce e mai bun pentru copilul lui, insa, de multe ori, le este greu sa spuna nu. Am ales aceasta categorie de varsta pentru ca in aceasta perioada se formeaza obiceiuri. Obezitatea la adult este o problema de sanatate care afecteaza toate organele”, dr. Adela Chirita-Emandi, asistent la catedra de genetica a universitatii timisorene, citata de Agerpres.

Programul ‘More and Less’ este parte a Proiectului STOP (Stiinta si Tehnologie in politicile privind Obezitatea copilului), prin care se doreste imbunatatirea intelegerii cu privire la modul in care mediul de viata formeaza comportamentul copiilor si alegerile parintilor.

De asemenea, programul ‘More & Less’ are o traditie de peste zece ani in SUA si Suedia, iar in Resita este oferit de Universitatea de Medicina si Farmacie ‘Victor Babes’ Timisoara, ca parte din proiectul European STOP, in parteneriat cu Primaria Municipiului Resita si Inspectoratul Scolar Judetean Caras-Severin.

Etichete: program more and less, obezitate infantila, obezitate copii, educatie alimentara, alimentatie sanatoasa copii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.