Carantina din cauza gripei la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bistrita a intrat, de vineri, in carantina, ca urmare a inmultirii cazurilor de gripa. Masura a fost luata si pentru a preintampina o eventuala criza de echipamente de protectie si de materiale sanitare.

„In urma discutiilor pe care le-am avut cu Directia de Sanatate Publica si cu Compartimentul de epidemiologie din cadrul Spitalului Judetean, am decis instituirea starii de carantina. Nu este o masura strict legata de numarul cazurilor de gripa in spital, este o masura de precautie in primul rand, pentru ca lucrurile care se intampla pe piata echipamentelor de protectie si a materialelor sanitare, avand in vedere ca o parte dintre acestea sunt produse in China, imi ridica anumite semne de intrebare. Si atunci mi s-a parut normal sa fiu prevazator, sa avem grija de materialele care exista pe stoc si consumul acestora sa fie cat mai eficient. Ma astept in perioada urmatoare ca starea aceasta de criza sa se extinda, sa ajunga si pe piata de biocide, deci sa fie o lipsa pe piata si a dezinfectantilor”, a declarat Gabriel Lazany, managerul unitatii medicale, citat de Agerpres.

Incepand de vineri, accesul apartinatorilor si al vizitatorilor va fi interzis in Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bistrita, dar si in sectiile exterioare – boli infectioase, TBC si dermato-venerologie, pe o perioada nedefinita. De la inceputul anului, aici au decedat doi pacienti bolnavi de gripa.

Etichete: carantina spital, epidemie de gripa, spitalul judetean de urgenta bistrita

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.