Canicula – cum sa ne comportam in zilele toride de vara

caniculaCanicula ne poate da serioase batai de cap, iar persoanele vulnerabile pot fi foarte usor afectate. Iata ce trebuie sa facem in zilele excesiv de calduroase pentru a nu a avea de suferit.

In perioadele cu temperaturi foarte ridicate, riscul producerii unor situatii de urgenta cum sunt bolile, epizootiiile, creste semnificativ, de aceea este necesara adoptarea unor masuri suplimentare de igiena si de protectie a organismului, astfel:

– se recomanda consumul a 2-4 litri de lichide pe zi;
– este de evitat consumul de grasimi, carne, alcool si cafea;
– consumati cat mai multe legume si fructe;
– procurati alimentele numai din locurile autorizate, care dispun de conditii tehnice si sanitare pentru comercializare;
– legumele si fructele trebuie spalate in doua ape inainte de a fi consumate;
– limitati pe cat posibil expunerea la soare;
– este recomandata utilizarea umbrelei si a ochelarilor de soare pe timpul deplasarilor, portul hainelor deschise la culoare si acoperirea capului;
– pe timpul deplasarilor prin caldura, sa aveti la dumneavoastra o sticla cu apa;
– nu consumati lichide foarte reci;
– petreceti cat mai mult timp in spatii umbrite, racoroase;
– inchideti ferestrele pe timpul zilei, aerisiti incaperile pe timpul noptii;
– efectuati dusuri scurte, de cateva ori pe zi;
– respectati cu strictete regulile de igiena;
– reducerea duratei zilei de lucru sau esalonarea zilei de lucru pana la ora 11.00 si dupa ora 17.00;

Cele mai vulnerabile persoane in cazul inregistrarii unor temperaturi excesive sunt: pacientii cu boli cardiovasculare, cu boli endocrine, varstnicii, diabeticii si copiii.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.