Cancerul pediatric – a doua cauza de mortalitate in randul copiilor

campanie-infectii-vaginaleAproximativ 400 de cazuri noi de cancer pediatric sunt inregistrate in fiecare an. In prezent, 5000 de copii se confrunta cu aceasta boala, conform Federatiei Asociatiei Bolnavilor de Cancer (FABC).

Peste 70% din cazurile de cancer la copii sunt vindecabile

Depistarea si diagnosticarea cancerului la copii este foarte importanta avand in vedere ca, daca boala este semnalata la timp, peste 70% dintre cazurile de cancer pot fi vindecabile.

“Peste 70% din cazurile de cancer la copii sunt vindecabile, daca sunt depistate de timpuriu si daca cei mici au sansa sa fie tratati cu medicamentele de care au nevoie si nu de cele care sunt mai la indemana. (…) Copiii de astazi sunt adultii de maine si autoritatile trebuie sa tina minte acest lucru de fiecare data cand hotarasc soarta oncologiei in sistemul de sanatate romanesc”, a precizat Olga Cridland, presedintele Asociatiei PAVEL.

30 de terapii oncologice pe lista medicamentelor compensate

Din cele 34 de terapii oncologice analizate de Ministerul Sanatatii, au fost aprobate 30 pentru tratarea cancerului la adulti si copii.

Astfel cele 30 de terapii au primit avizul pentru a intra pe lista medicamentelor compensate si gratuite.

Cezar Irimia, presedintele FABC, a subliniat cat este de important accesul la terapie in cazul copiilor cu cancer.

“Noi vorbim in numele copiilor suferinzi si in numele parintilor care stau in spitale alaturi de cei mici si se lupta pentru ca acestia sa aiba acces la tratamentele care le sunt necesare pentru a supravietui”, a precizat Cezar Irimia.

Rata de supravietuire a copiilor cu cancer este in crestere

Datele ultimului studiu privind incidenta si mortalitatea pacientilor oncologici in Europa arata ca rata de supravietuire pe o perioada de cinci ani a copiilor cu cancer a inregistrat o crestere de la 76,1% in 1999 la 79,1% in 2007.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.