Cancerul colo-rectal – o incidenta ingrijoratoare in Romania

Cancerul colo-rectal este una dintre afectiunile frecvente din cauza carora bolnavii se prezinta la medic pentru diagnostic si tratament. Diagnosticarea precoce a cancerului dar si inceperea tratamentului sunt esentiale pentru cresterea sanselor de ameliorare a starii de sanatate a pacientului.

Cancerul colo-rectal-o problema de santate nationala

Cazurile de cancer colo-rectal au o incidenta tot mai mare in spitalele din Romania. Una dintre problemele principale este necesitatea unui program de diagnosticare precoce si de profilaxie.

O a doua problema sunt resursele necesare pentru tratamentul unui bolnav de cancer.

“Un pacient diagnosticat precoce si supravegheat o perioada indelungata de timp are o sansa mult mai mare de a fi vindecat si redat societatii. In prezent, cheltuim resurse cu pacientii care nu mai sunt recuperabili”, a declarat Valentin Oprea, directorul medical al Spitalului Militar de Urgenta “Dr. Constantin Papilian”, Cluj-Napoca.

Directorul medical considera necesara o implicare de la nivel guvernamental in programele de sanatate.

Tratmentul pacientilor-o problema financiara a spitalelor

Tratamentul indelungat al unor afectiuni sau interventiile chirurgicale reprezinta costuri importante pentru spital. In cele mai multe cazuri, spitalul se confrunta cu greutatea de a sustine aceste tratamente sau interventii.

Pacientii civili pot fi tratati si la Spitalul Militar de Urgenta. In acest caz, o parte dintre dintre pacientii Casei Nationale de Asigurari Sociale de Sanatate (CNAS) sunt preluati de Casa de Asigurari de Sanatate a Armatei, Ordinii Publice, Siguraneti Nationale si Autoritatii Judecatoresti (CASAOPSNAJ).

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.