Campanii de informare despre prim ajutor in Ziua Europeana a Resuscitarii

heartDe Ziua Europeana a Resuscitarii, 16 octombrie, elevii din Bucuresti din clasele a III-a si a IV-a beneficiaza de cursuri de prim ajutor, oferite de Societatea de Salvare Bucuresti, in parteneriat cu Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov si Consiliul National Roman de Resuscitare.

Ziua Europeana a Resuscitarii-16 Octombrie

Invatarea celor mai importante tehnici de salvare de vieti este principalul obiectiv al acestor evenimente.

Necesitatea unei astfel de campanii de informare vine si in urma statisticilor la nivel european conform carora peste 700.000 de oameni mor anual pentru ca nu li s-a acordat primul ajutor imediat dupa stopul cardiorespirator.

“Educatia privind acordarea primului ajutor ar trebui sa inceapa de la o varsta cat mai frageda, deoarece dobandirea tehnicilor de resuscitare este esentiala si ele pot face diferenta intre viata si moarte in numeroase situatii”, s-a precizat in comunicatul de presa al Societatii de Salvare din Bucuresti.

Campanie de informare despre acordarea primului ajutor

Cu scopul informarii si educarii populatiei despre tehnicile esentiale de acordare a primului ajutor, Consiliul European de Resuscitare organizeaza in premiera Ziua Europeana a Resuscitarii.

Aceasta campanie de informare vizeaza in principal populatia tanara din Europa.

Prin educatia populatiei tinere, se doreste cresterea numarului de supravietuitori in cazul unui stop cardiorespirator in locuri publice.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.