Campanie pro-donare de organe in scop terapeutic

campania-hiv-street-artIn perioada 16-18 noiembrie, 16 voluntari din cadrul Asociatiei Transplantatilor din Romania (ATR) strabat sute de kilometri pentru a ajunge pentru prima data si in orasul Pitesti.

Acestia sustin campania nationala de informare „Spune Da! Sustine donarea de organe!” ajunsa la cea de -a IX editie.

In spatele campaniei sunt pacienti care au beneficiat de transplant, pacienti in program de dializa, dar si membrii sustinatori. Cu povestile lor de viata incredibile pornesc la drum optimisti pentru a transmite mesajul ce salveaza vieti si ofera astfel posibilitatea persoanelor sa se „nasca” a doua oara!

Dupa succesul inregistrat luna trecuta in orasul Campina, voluntarii pornesc increzatori la drum…

Elevii si studentii, fata in fata cu supravietuitorii!

„Un om informat valoreaza cat 2! Un om informat este protejat! Daca esti informat esti puternic”, pe aceaste lucruri se bazeaza voluntarii ATR.

„Educatia ne pregateste pentru viata si educatia salveaza in acelasi timp vieti!, de aceea membrii ATR au ales anul acesta sa se adreseze elevului si studentului de azi, pentru a contribui cu informatie corecta la formarea omulului de maine. Elevii de la Colegiul National I.C. Bratianu, dar si studentii din cadrul Universitatii din Pitesti vor primi in mod direct pentru a disemina mesaje despre caracterul legal si benefic al donarii de organe, vor avea ocazia sa puna intrebari si sa afle raspunsuri de la oameni care traiesc datorita generozitatii sublime a semenilor ”, a declarat presedintele ATR, Gheorghe Tache.

Totodata, programul este intregit cu discutii cu localnici, o vizita la Spitalul Judetean de Urgenta, dar si momente emotionante dedicate memoriei Donatorilor-Ingeri.

Nimic nu este intamplator, mai ales ca la Spitalul Judetean, care are acreditare pentru declararea potentialilor donatori in moarte cerebrala, au fost facute recent proceduri de prelevare de organe.

Campania incepe cu o conferinta de presa, intitualata sugestiv „Actul donarii, transplantul si starea post transplant”.

La fel ca si in ultimii 2 ani, si aceasta editie a Campaniei se desfasoara sub auspiciile Ministerului Sanatatii.

Dupa Pitesti, chipa de campanie se va indrepta spre Ramnicul Valcea pentru alte activitati si intalniri.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.