Campanie nationala de Ziua Mondiala a Lupusului

campanie-infectii-vaginaleDe 10 mai 2014, data care marcheaza Ziua Mondiala a Lupusului, Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune si Asociatia Lupus Romania demareaza o campanie de informare despre simptomele, diagnosticarea in lupus si comunicarea cu medicii specialisti in tratamentul acestei afectiuni.

Lupusul – una dintrele bolile greu de diagnosticat

Diagnosticarea lupusului poate fi foarte dificila, specialistii avertizand ca simptomele in lupus imita in multe cazuri caracteristicile altor afectiuni.

Principalele simptome in lupus sunt dureri articulare, febra, stare de oboseala, dureri musculare, ulceratii bucale.

Lupusul este o boala autoimuna, incurabila, invalidanta. Cauzele aparitiei bolii nu sunt cunoscute insa, de aceea nu exista nici masuri de preventie in lupus.

“Pentru aceasta boala incurabila, cu multe necunoscute, accesul pacientilor la tratamente noi care dau rezultate este foarte important, insa ele apar dupa zeci si zeci de ani de cercetare. Din pacate, acestea nu sunt compensate, asa ca putini pacienti pot beneficia de ele”, a precizat Rozalina Lapadatu, Presedintele Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Autoimune.

9000 de persoane sufera de lupus in Romania

93% dintre pacientii diagnosticati cu lupus sunt femei cu varsta medie de 43 de ani.

In Europa, 50.000 de persoane sufera de lupus, iar la nivel mondial sunt inregistrati 5 milioane de pacienti care se lupta cu boala.

Exista o serie de factori care favorizeaza declansarea bolii precum stresul, expunerea la lumina ultravioleta, fumatul.

Ghidul 25 de raspunsuri pe care le caut cand am lupus, gratuit pentru pacienti

Ghidul, realizat de Asociatia Lupus Romania si Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune poate fi descarcat gratuit de pe site-ul infolupus.ro. Ghidul este revizuit de dr. Rodica Olteanu, medic primar dermatolog, conf.dr. Mihai Bojinca, medicina interna si reumatologie, dr. Adrian Mihalas, medic specialist medicina generala, diagnosticat la randul sau cu lupus.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.