Campanie nationala de donare de sange – 24 – 28 februarie 2014

doneaza-sangeIn perioada 24 – 28 februarie 2014, se desfasoara campania nationala “Sangele inseamna viata! Doneaza sange si/sau celule stem”. Campania este organizata de Uniunea Nationala a Studentilor din Romania, Universitatea Politehnica Bucuresti si Institutul National de Hematologie.

La fiecare trei secunde o persoana are nevoie de sange

O astfel de campanie nationala de donare de sange este absolut necesara avand in vedere statisticile referitoare la nevoia de donare de sange.

Astfel, datele arata ca doar 2% din populatie doneaza sange in conditiile in care la fiecare trei secunde o persoana are nevoie de sange.

In Bucuresti, doar 66% din cererea de donare de sange a fost acoperita in 2013.

Studentii care vor dona sange vor beneficia de analize gratuite

Studentii care vor dona sange in holul Rectoratului Universitatii Politehnice Bucuresti, in perioada 24-28 februarie 2014, vor primi un set de analize gratuit.

In acelasi timp, donatorii isi vor putea masura tensiunea arteriala sau ritmul cardiac.

Persoanele care lucreaza vor primi chiar si o zi libera.

“In schimbul sangelui donat, studentii vor primi un set de analize, li se va masura tensiunea arteriala, temperatura corpului si ritmul cardiac, vor beneficia de o zi libera (in cazul in care lucreaza) dar si de bonuri valorice, pentru a compensa sangele pierdut prin donare”, a precizat Seila Abdulamit, presedintele Uniunii Nationale a Studentilor din Romania.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.