Campanie: Eliminarea hepatitei virale

VIRUS-HETAPITA-NOUIn data de 28 iulie 2016, se celebreaza  Ziua Mondiala de Lupta impotriva Hepatitei. Ziua Mondiala de Lupta impotriva Hepatitei este un eveniment anual si se concentreaza la nivel mondial asupra grupurilor de pacienti si persoanelor care traiesc cu hepatita virala.
Aceasta este o oportunitate de a sensibiliza si de a induce o schimbare reala in prevenirea bolilor si a accesului la testare si tratament.

La nivel mondial, 400 de milioane de persoane traiesc cu virusurile hepatitei B si C si 1,4 milioane mor anual din cauza acestor infectii.

Potrivit unul comunicat al DSP Bucuresti , 95% din oamenii care traiesc cu hepatite virale nu stiu ca sunt infectati.

4.000 de persoane mor in fiecare zi, in timp ce exista medicamente salvatoare de vieti, iar anul 2016 este crucial pentru hepatitele virale.

La Adunarea Mondiala a Sanatatii din luna mai, Statele Membre ale OMS au hotarat adoptarea primei Strategii de Eliminare a Hepatitelor Virale, cu obiective ambitioase si avand ca scop eliminarea hepatitelor virale pana in anul 2030.

De aceea, tema campaniei din acest an este: ELIMINAREA HEPATITELOR VIRALE.

Campania are ca scop cresterea nivelului de constientizare a populatiei in privinta poverii uriase reprezentata de hepatitele virale si imbunatatirea prevenirii bolilor si a accesului la testare, tratament si ingrijire.

Pentru a accentua tema eliminarii, cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Hepatitei 2016, va fi lansata NOhep, o miscare globala de eliminare a hepatitelor virale, care va uni oamenii si va oferi o platforma prin intermediul careia acestia sa vorbeasca, sa se implice si sa actioneze, pentru a fi siguri ca angajamentele globale vor fi indeplinite si hepatitele virale vor fi eliminate pana in anul 2030, mai scrie in comunicatul Directiei de Sanatate Publica Bucuresti.

Obiectivul NOhep este de a implica peste 300 de milioane de oameni pana in anul 2030, pentru a accelera actiunile necesare eliminarii hepatitelor virale. Daca actionam acum, vom salva 7 milioane de vieti pana in anul 2030.

In scopul atingerii obiectivului NOhep de a ajunge la 300 de milioane de sustinatori pana in anul 2030, avem nevoie de ajutorul tuturor.

Alaturati-va miscarii globale si fiti parte din ceea ce face din eliminarea hepatitelor virale urmatoarea noastra mare realizare.

In Romania, Campania cu sloganul „NoHep… Urmatoarea Noastra Mare Realizare” este coordonata de Ministerul Sanatatii prin Institutul National de Sanatate Publica.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.