Campanie: Efectele consumul de alcool in timpul sarcinii

stres-sarcinaLa Bucuresti, in data de 9 septembrie, s-a lansat Campania Internationala de Prevenire a Consumului de Alcool in timpul Sarcinii, cu titlul „Prea mic ca sa beau”. Cei care au facut acest lucru sunt reprezentantii Scoalii Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare sn Domeniul Sanitar Bucuresti sn parteneriat cu EUFASD Alliance, NOFAS si EUROCARE.

Care sunt riscurile ca nou-nascutul sa sufere malformatii?

Consumul de alcool sn timpul sarcinii reprezinta o cauza majora de malformatii congenitale si tulburari de dezvoltare fetala, sindromul alcoolic fetal afectand 1% din populatia generala.

Astfel, scopul campaniei este acela de a creste gradul de constientizare a populatiei asupra riscului provocat de consumul de alcool sn timpul sarcinii si de aparitie a sindromului alcoolic fetal.

Campanie internationala

Vorbim aici de o campanie care se deruleaza la nivel globat, in tari S.U.A., Canada, Australia, Africa, dar si 15 tari din Europa, printre care si Romania de acum inainte.

In prima faza, la Bucuresti s-a expus un banner sntr-o zona circulata si s-a trecut la  mediatizarea imaginilor snregistrate pe site-ul organizatorilor, respectiv European Fetal Alcohol Disordesr.

Implicarea comunitatii in campanie

In curand, in cadrul campaniei vor avea loc si alte actiune menite sa promoveze conceptual de sanatate, dar sa starneasca si sensibilizarea intregii comunitati asupra acestuia. Se doreste, astfel, implicarea oamenilor in diseminarea imaginilor si informatiilor privind riscurilor consumului de alcool de catre femeile insarcinate si mai ales impactul asupra sanatatii fatului.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.