Campanie de informare pentru preventia melanomului si a cancerului de piele

plajaCampania de preventie a melanomului si a cancerului de piele va fi organizata la nivel national de catre Societatea Romana de Dermatologie in parteneriat cu Academia Europeana de Dermatologie si Venerologie. Campania “Cancerul de piele poate fi identificat” va fi organizata pentru a marca EuroMelanoma Day.

Informatii si consultatii gratuite la mare

In cadrul campaniei de informare despre melanom si cancerul de piele, medicii dermatologi vor oferi informatii persoanelor aflate la malul marii in statiunile: Eforie Nord, Neptun, Jupiter.

Campania “Cancerul de piele poate fi identificat” se va desfasura simultan in cele trei statiuni, in perioadele 25 – 27 iulie, 22-24 august si 29-31 august în intervalul 08.00-17:30.

In cadrul aceleiasi campanii, vor primi informatii despre cele mai importante metode de preventie a cancerului de piele si elevii din Bucuresti, Cluj, Iasi, Targu Mures, Oradea si Craiova. Astfel, medicii dermatologi se vor deplasa in liceele din aceste orase pentru a vorbi cu tinerii liceeni in perioada 2 – 5 iunie 2014.

“Am demarat aceasta actiune cu scopul de a sensibiliza populatia la problemele cancerelor de piele. Ne propunem sa convingem opinia publica sa constientizeze pericolul expunerii la radiatiile solare, dar si sa incurajam prezentarea la medicul dermatolog pentru diagnosticul precoce al cancerului de piele”, a precizat prof.dr. Alexandru Tataru, presedinte SRD.

Aproximativ 3000 de pacienti au fost consultati in campania din 2013

In campania din 2013 de preventie a cancerului de piele, 406 pacienti au fost diagnosticati cu nevi atipic, 96 pacienti cu cheratoza actinica, 15 pacienti cu carcinom bazocelular.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.