Campanie de informare cu privire la donarea de sange in Romania

Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange si Societatea Nationala de Medicina Familiei lanseaza o campanie de informare cu privire la donarea de sange in Romania.

Organizatia Mondiala a Sanatatii arata ca doar 62 de tari reusesc sa isi asigure integral resursele de sange necesare din donari voluntare (neplatite) de sange, iar 34 de tari inca depind in proportie covarsitoare de donarile platite sau cele intrafamiliale.

Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange (FDBS), in colaborare cu Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) lanseaza o noua campanie de informare asupra importantei donarii de sange in Romania, pe fondul scaderii numarului de donatori recurenti din ultimele 6 luni.

„In Romania, populatia nu este inca suficient informata asupra necesitatii de a dona,”declara Aimee Bugner, presedintele Fundatiei Donatorilor Benevoli de Sange.

„In general, oamenii nu cunosc cat sange este necesar pentru o interventie chirurgicala, cat sange cere un spital si cat se recolteaza in fiecare zi. Ne confruntam in prezent cu o lipsa acuta de sange in spitale, ceea ce pericliteaza in buna masura viata pacientilor critici. De aceea, consideram ca reluarea apelurilor pentru donarea de sange trebuie sa faca parte dintre prioritatile profesionistilor din sanatate.”

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) lanseaza o campanie de informare  si promovare a donarii de sange impreuna cu Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange (FDBS).

Campania cuprinde afise de informare si mobilizare a pacientilor care apeleaza la medicii de familie, precum si informatii distribuite online catre personalul medical si catre pacienti.

„Medicii de familie, primii cu care pacientii din Romania vin in contact pentru orice problema medicala sau pentru orice consultatie preventiva, sunt cei care pot consilia direct pacientii pentru donarea de sange. Ne bucuram sa ne alaturim acestei campanii!” Dr. Rodica Tanasescu, presedinte SNMF.

Afisele de informare vor fi prezente in holurile cabinetelor medicilor de familie din toata tara.

In plus, medicii si asistentele vor explica pacientilor despre importanta donarii, despre lipsa riscurilor si despre care sunt beneficiile pentru sanatate.

SNMF isi va informa membri pe caile de comunicare deja cunoscute si va aduce la cunostinta publicului larg informatii legate de donarea de sange.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.