Campanie de informare a liceenilor asupra bolilor cu transmitere sexuala

campanie-hivTinerii din sase licee din Romania vor beneficia de sesiuni de informare despre riscul bolilor cu transmitere sexuala, dar si infectarii cu HIV/SIDA. Proiectul este organizat de Asociatia Semper Musica in Alexandria, Curtea de Arges, Calarasi, Targu Bujor, Giurgiu si Tecuci.

Liceeni vor fi informati despre riscurile HIV/SIDA si ale bolilor cu transmitere sexuala

In cadrul acestui proiect, se doreste ca tinerii sa discute deschis despre subiecte considerate tabu pana in prezent, precum sexualitate, boli cu transmitere sexuala sau contraceptie.

Un subiect important care va fi abordat este si eliminarea discriminarii persoanelor care poarta una dintre bolile cu transmitere sexuala sau HIV/SIDA si care se confrunta cu dificultati in accesarea serviciilor medicale, sociale si educative.

Platforma online pentru tineri despre infectia cu HIV/SIDA

Pe langa sesiunile de informare directa asupra riscurilor acestor afectiuni si a modalitatii de preventie, proiectul va avea in vedere realizare unei platforme online.

Aceasta platforma va fi axata pe informatii despre infectia cu HIV/SIDA si va permite tinerilor sa se exprime liber si sa puna intrebari referitoare la aceste afectiuni fara constrangerile de ordin social pe care le simt la scoala sau in familie.

Astfel proiectul porneste de la premisa ca tinerii au dificultati in a vorbi deschis cu parintii despre sexualitate, masuri de contraceptie, boli cu transmitere sexuala. Prin urmare, au nevoie de o consiliere obiectiva, care sa nu le limiteze exprimarea si nevoia de informatie.

“In situatia in care, conform datelor Centrului european pentru prevenirea si controlul bolilor si Organizatia Mondiala a Sanatatii – Biroul Regional pentru Europa, numarul cazurilor de infectie HIV a crescut cu 8% in Europa, in 2012 fata de 2011, proiectul este cu atat mai justificat. In Romania traiesc in prezent 11.581 de persoane infectate cu HIV, dintre care jumatate sunt tineri cu varste de pana la 24 de ani”, a precizat Alexandru Gheorghiu, Presedintele Asociatiei Semper Musica.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.