Campanie de educatie in sanatate in liceele din Bucuresti

campanie-in-liceeIn perioada 11 februarie – 11 martie 2014, vor avea loc in liceele din Bucuresti o serie de sesiuni de informare a liceenilor asupra principalelor afectiuni cu care se pot confrunta. Intalnirile cu liceeni sunt organizate de Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Bucuresti.

Despre ce subiecte vor fi informati liceenii

In cadrul evenimentelor organizate, liceeni vor putea pune intrebari referitoare la obezitate si problemele de alimentatie, scolioza, sanatate orala, consumul de droguri si tutun, acnee sau metode contraceptive.

Prin aceasta campanie se doreste combaterea si prevenirea unor afectiuni des intalnite in randul populatiei scolare.

Liceele la care se vor organiza aceste intalniri sunt: Colegiul National “Gheorghe Lazar”, Colegiul National “Sfantul Sava”, Liceul Teoretic “C.A. Rosetti”, Colegiul National “Iulia Hasdeu”, Colegiul National “Dimitrie Cantemir”.

Intre medicii care vor participa la aceste intalniri se numara specialisti recunoscuti in domeniu: prof.univ.dr. Florin Mihaltan, medic primar pneumolog, Institutul National de Pneumologie “Prof.dr. Marius Nasta”, prof.Mircea Diculescu, sef Catedra de Gastroenterologie si Hepatologie Fundeni, prof.dr. G.A. Dan, Seful Departamentului de Cardiologie – Spitalul Clinic Colentina, conf.univ.dr. Irina Codita, Departament Microbiologie de Sanatate Publica, INCDMI “Cantacuzino”.

Scoala Altfel la UMF “Carol Davila”

In saptamana 7 – 11 aprilie 2014, in cadrul Programului “Scoala Altfel: Sa stii mai multe. Sa fii mai bun”, elevii bucuresteni pot sa viziteze salile si laboratoarele cele mai importante ale Facultatii de Medicina.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.