Campanie de donare de sange la Universitatea Politehnica Bucuresti

donare-sange-nouAsociatia Studentilor din Politehnica in parteneriat cu Centrul de transfuzii Bucuresti, organizeaza, pana vineri, 4 noiembrie, in holul Rectoratului Universitatii Politehnica din Bucuresti, o campanie de donare de sange.
Potrivit unui comunicat de presa al organizatorilor, toti cei care doresc sa doneze sange sunt asteptati zilnic pana vineri in intervalul orar 8,30 – 13,00.

„Prin intermediul acestui eveniment ne dorim sa rezolvam pe cat posibil o problema generala cu care se confrunta spitalele, si anume lipsa de sange. Pornind de la motto-ul „Nu trebuie sa fii doctor pentru a salva o viata”, va asteptam in numar cat mai mare pentru a ne ajuta la atingerea obiectivului principal al acestui proiect”, scrie in comunicatul citat de Agerpres.

Cei care vor sa doneze trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: varsta cuprinsa intre 18 si 60 ani, greutate peste 50 kg, puls regulat 60 – 100 batai pe minut, tensiune arteriala sistolica intre 100 si 180 mmHg, sa nu fi suferit in ultimele 6 luni interventii chirurgicale, femeile trebuie sa nu fie insarcinate, in perioada de lauzie sau in perioada menstruala.

De asemenea, donatorii trebuie sa nu consume grasimi, bauturi alcoolice cu cel putin 48 de ore inaintea donarii, sa nu fie sub tratament pentru diferite afectiuni precum hipertensiune, boli de inima, boli renale, psihice, hepatice, endocrine, TBC, sifilis, malarie, epilepsie si alte boli neurologice, bruceloza, ulcer, boli de piele (psoriazis, vitiligo), miopie forte peste (-) 6 dioptrii, cancer.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.