Campanie de donare de sange initiata de studenti

sangele-este-viataDe luni pana vineri, intre orele 8:00 si 12:00, tinerii pot dona sange intr-un punct special amenajat la Rectoratul Universitatii Politehnica din Bucuresti, in cadrul campaniei „Sangele inseamna viata!Doneaza sange si/sau celule stem!”

Initiativa este derulata de Uniunea Nationala a Studentilor din Romania in parteneriat cu institutia de invatamant superior si Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

„Cineva are nevoie de sange la fiecare 3 secunde si 60% din populatie va avea nevoie de sange la un moment dat in viata. In acelasi timp, doar 2% din populatie doneaza sange si nu exista substitut pentru sangele uman. Donatorii de sange sunt adevarati eroi, iar sangele donat va fi descompus in componente si va putea sa ajute pana la trei vieti omenesti”, a afirmat unul din liderii studentilor.

Cu aceasta ocazie, tinerii care doneaza sange vor beneficia de un set de analize, li se va masura tensiunea arteriala, temperatura corpului si ritmul cardiac, vor avea o zi libera in cazul in care sunt angajati si vor primi si bonuri valorice.

Donatorii se pot legitima cu cartea de identitate sau  cu orice alt act oficial, cum ar fi cartea de alegator, permis de conducere sau pasaport.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.