Campanie de constientizare a importantei raportarii reactiilor adverse la medicamente

Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM) lanseaza a treia campanie pentru promovarea constientizarii importantei raportarii reactiilor adverse suspectate la medicamente, potrivit unui comunicat al institutiei.

Organizata in perioada 19 – 23 noiembrie, campania se desfasoara in cadrul unei saptamani dedicate ridicarii gradului de constientizare, in care sunt implicate 28 de autoritati de reglementare in domeniul medicamentului din Uniunea Europeana, dar si Australia, Mexic si Noua Zeelanda.

„Autoritatile de reglementare se vor concentra impreuna asupra cresterii numarului de raportari de reactii adverse suspectate la sugari si copii, precum si in timpul sarcinii si al alaptarii. Anul trecut, raportarile referitoare la populatia pediatrica au reprezentat numai 5,9% din numarul total de raportari de reactii adverse suspectate, cunoscute sub denumirea de rapoarte de reactii adverse la medicamente. Desi medicamentele sunt sigure si eficace, pot aparea reactii adverse”, scrie in comunicatul ANMDM.

Conform sursei citate, este important ca riscurile asociate cu utilizarea medicamentelor sa fie intelese de catre profesionistii din domeniul sanatatii si comunicate pacientilor, inclusiv persoanelor care asigura ingrijirea acestora, parintilor si celor care asteapta un copil sau isi planifica o sarcina.

De altfel, Agentia precizeaza ca oricine poate contribui la imbunatatirea sigurantei medicamentelor prin raportarea oricarei reactii adverse suspectate la adresa: https://www.anm.ro/medicamente-de-uzuman/farmacovigilenta/raporteaza-o-reactie-adversa/.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.