Campania Ziua Mamei cu Hepatita demareaza pe 1 martie 2014

femeie obositaLa inceputul lunii martie se va da startul Campaniei nationale “Ziua Mamei cu Hepatita”, organizata de Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania, in parteneriat cu Societatea Nationala de Medicina a Familiei (SNMF) si Societatea de Obstetrica si Ginecologie din Romania (SOGR).

Informarea pacientilor in spitale, cabinete despre preventia infectarii cu hepatita B, C si D

Principalul obiectiv al campaniei este de a informa femeile despre importanta depistarii hepatitei B, C si D inainte de a ramane insarcinate.

In acelasi timp, se doreste informarea si educarea tinerelor mame despre actiunile necesare in cazul depistarii infectiei cu virusul hepatitic B in timpul sarcinii.

Campania vizeaza si informarea familiilor in care exista un copil bolnav cu hepatita B si C.

“Se vor imparti materiale informative ce contin si indicatii despre modul in care se poate face testarea, costurile testarii, precum si date de contact de unde se pot obtine informatii suplimentare. Acolo unde se va putea, ne dorim sa avem intalniri cu pacientii la care sa poata participa si medici specialisti, respectiv de boli infectioase, gastroenterolog, medic de familie si ginecolog, pentru a oferi informatii corecte”, a precizat Marinela Debu, presedintele APAH-RO.

In ce orase se va desfasura campania Ziua Mamei cu Hepatita

Orasele care vor beneficia de actiuni de informare despre preventia hepatitei B, C si D sunt Bucuresti, Arad, Braila, Bacau, Brasov, Cluj, Iasi, Craiova, Teleorman, Giurgiu, Iasi, Sibiu, Suceava, Constanta, Neamt, Galati, Timisoara.

Campania Ziua Mamei cu Hepatita este sustinuta de Alianta Pacientilor Cronici din Romania – APCR, European Liver Patients Association – ELPA si World Hepatitis Aliance – WHA.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.