Campania Tu stii cati ani au plamanii tai?

poza probleme respiratoriiPana pe 4 decembrie 2013 se desfasoara Campania “Tu stii cati ani au plamanii tai?” in peste 30 de orase din Romania.  Prin aceasta campanie, romanii isi pot testa sanatatea plamanilor in spitalele si clinicile de stat.

Spirometrii gratuite de Ziua Mondiala a BPOC

Pe 16 noiembrie 2013, data care marcheaza Ziua Mondiala a Bronhopneumopatiei Obstructive Cronice (BPOC), 64 de medici vor asigura spirometrii gratuite romanilor.

Spirometria este recomandata persoanelor care sunt expuse factorilor de risc in BPOC

  • Pulberi industriale
  • Noxe chimice
  • Fumul din arderea combustibililor biologici: carbune, lemn, gunoi de grajd

“La nivel mondial, cel mai des factor intalnit de risc pentru BPOC este fumatul. Insa spirometria nu este recomandata doar fumatorilor, 46% din cei diagnosticati cu BPOC fiind nefumatori”, a precizat prof.dr. Florin Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Simptome care necesita vizita la medic

Campania “Tu stii cati ani au plamanii tai?” are ca obiectiv principal informarea populatiei despre riscul bolilor de plamani, dar si diagnosticarea precoce a persoanelor cu factor de risc.

Simptomele care ar trebui sa-i determine pe bolnavi sa consulte un medic sunt

  • Tusea cronica
  • Productia cronica de sputa (flegma sau sputa mucoasa)
  • Dispnee (senzatia de lipsa de aer).

Cum puteti sa testati gratuit sanatatea plamanilor

Campania face posibila testarea sanatatii plamanilor in peste 30 de orase din tara.

Testarile sunt posibile doar prin programare la medicii si clinicile mentionate pe www.desprebpoc.ro.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.