Campania Saptamana ingrijirii ochilor in Bucuresti

Campania “Saptamana Ingrijirii Ochilor” este organizata in aceasta saptamana in Bucuresti in sapte centre Vision Optica. Evenimentul marcheaza Ziua Mondiala a Vederii, care se celebreaza in a doua joi din luna octombrie. Campania are ca scop principal prevenirea si corectarea tulburarilor de vedere cu ajutorul participarii unei echipe de specialisti.

Efectueaza in luna octombrie consultul oftalmologic

Campania “Saptamana Ingrijirii Ochilor” se desfasoara sub sloganul “Verifica sanatatea ochilor tai. Efectueaza in luna septembrie consultul oftalmologic”.

Necesitatea unei astfel de campanii vine si in urma statisticilor referitoare la bolile ocular.

Se estimeaza ca 80% dintre bolile oculare pot fi prevenite sau tratate. La nivel mondial, din 285 de milioane de oameni cu vederea pierduta, 39 milioane sunt orbi si 246 milioane au vederea foarte scazuta.

Cum se va desfasura campania “Saptamana ingrijirii ochilor”

In fiecare zi, pacientii pot sa se testeze intre orele 19.00-19.30, iar sambata intre 9.00-14.00.

In functie de rezultatele evidentiate de dioptron, specialistii le vor recomanda pacientilor pasii necesari pentru ingijirea corecta a vederii.

In urma consultului oftalmologic, pacientii vor fi indrumati catre:

  • Efectuarea unui consult pentru stabilirea dioptriilor
  • Protejarea de radiatiile emise de monitorul calculatorului
  • Protejarea corespunzatoare in cazul sensibilitatii la lumina
  • Investigatii amanuntite la medicul oftalmolog.

Campania “Saptamana ingrijirii ochilor” doreste sa transmita un mesaj de informare tuturor persoanelor care au boli oculare sau care pot preveni aparitia acestor afectiuni: “Nu neglija sanatatea ochilor tai! Mergi la control periodic! Fa o testare chiar acum!”.

Pacientii isi pot testa vederea in centrele Vision Optica din Rahova, Soseaua Giurgiului, Crangasi, Ghencea, Militari, Stefan cel Mare si Bulevardul Theodor Pallady.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.